Sanal Ofis Çözümleri: Yükselen Trend - Hazır ve Sanal Ofis Çözümleri

GERİ

Sanal Ofis Çözümleri: Yükselen Trend

21
EKİ
2018
Sanal Ofis Çözümleri: Yükselen Trend
Sanal Ofis Çözümleri: Yükselen Trend

Sanal Ofis Çözümleri: Yükselen Trend

Gelişen teknoloji ve yaygınlaşan internet, çalışma kültürünü direkt olarak etkiliyor. Artık sabit bir çalışma alanına ihtiyaç duymayan birçok iş kolu var. Danışman, reklamcı, yazılımcı, tasarımcı ve şantiye gibi sahalarda aktif olarak çalışan mimar ve mühendisler gibi çalışma saatinin büyük çoğunluğunu ofis dışında geçirenler için klasik ofisler pek de makul bir çözüm olmuyor. Diğer taraftan klasik ofislerin gizli maliyetleri, girişimcilerin iş kurma planlarını ertelemelerine neden oluyor. Esnek, pratik ve kullanışlı sanal ofis çözümleri, tam da bu sebeplerden yükselen trendler arasında.

Sanal ofis, profesyonellere sabit bir ofisin sunduğu neredeyse tüm avantajları esnek ve hızlı çözümlerle bir arada sunuyor. Girişimcilere fiziksel bir ofisleri varmış gibi davranma şansı tanıyor. Home office ve freelance çalışanların kurumsal bir adresleri olmasına yardım ediyor. Klasik ofislerin elektrik, su, internet gibi gizli maliyetlerini ortadan kaldırıyor, sahada ya da uzaktan çalışan profesyonellerin eleman giderlerini azaltıyor. 

Neden Home Office Yerine Sanal Ofis?

Klasik ofislerin gizli maliyetlerinden kurtulmak isteyen pek çok girişimci, sanal ofisler yaygınlaşmadan evvel kendi ev adresleri üstüne şirket kurma yoluna gidiyordu. Eğer kiracılarsa, ev sahipleriyle yeni bir kira sözleşmesi yapmaları gerekiyordu. Diğer taraftan oturdukları apartmandaki her bir haneden izin almaları zorunluydu. Apartmandaki tek bir kişi bile onay vermezse, ev adreslerini şirket kurmada kullanamıyorlardı. 

Ev adresi üstüne şirket açmak gizli maliyetleri ortadan kaldırsa da girişimcilerin profesyonel görünümlerine darbe vurabiliyor. Şöyle düşünün: İş yapmak istediğiniz şirketin kurumsal bir adresinin olması mı yoksa bir ev adresi üstüne kurulmuş olması mı size daha fazla güven veriyor? Üstelik ev adresleri üstüne şirketlerini açan girişimcilerin müşterileriyle toplantı düzenleyebilecekleri profesyonel bir alanları bulunmuyor. Toplantıları, evlerindeki bir odada ya da dışarıdaki bir mekanda gerçekleştirmek durumunda kalıyorlar. Her daim evde bulunamayacakları için gelen tebligat, kargo ve postaların takibini düzenli bir şekilde gerçekleştirmekte zorlanabiliyor, kaybolan bir tebligat yüzünden sorunlar yaşayabiliyorlar. Diğer taraftan müşterilerinden gelen telefonları yanıtlarken işleri bölünebiliyor, önemli müşteri telefonlarını kaçırabiliyorlar. 

Sanal Ofis Hizmetinin Sunduğu Avantajlar

Sanal ofis kiralayan girişimciler, ihtiyaçlarına tam olarak cevap veren paketlerle aldıkları hizmeti genişletebiliyor. İhtiyaç duydukları kurumsal adrese kavuşabildikleri gibi şirketlerine gönderilen postalar hakkında direkt olarak e-posta yoluyla bilgilendiriliyorlar. Onların adına gelen tebligat, kargo ve postalar saklanıyor, diledikleri an sanal ofis kiralama şirketine uğrayarak teslim alıyorlar. Girişimciler ihtiyaç duymaları halinde sanal ofis kiralama şirketinin sekreterlik hizmetlerinden yararlanabiliyorlar. Gelen müşteri aramaları cevaplanıyor, ilgili notlar alınarak girişimcilere ulaştırılıyor. Faks hizmetleri de benzer şekilde sunuluyor. 

Elemanlarınızla periyodik olarak toplantılar mı düzenliyorsunuz? Sizin için önemli olan bir müşteriyi profesyonel bir ortamda ağırlamak mı istiyorsunuz? Sanal ofis, size bu fırsatları da tanıyor. Aldığınız paket ya da ek hizmetler doğrultusunda toplantı odası tahsisi yapılıyor. İkram konusu hakkında düşünmenize gerek kalmadan toplantınıza odaklanabiliyorsunuz. Sunum gibi durumlar için gereken elektronik donanımdan yararlanabiliyor, müşterileriniz üstündeki profesyonel imajınızı güçlendirebiliyorsunuz. Dilerseniz belirli zamanlarda size tahsis edilen fiziksel ofiste çalışabiliyor, elemanlarınızla ortak çalışmalar gerçekleştirebiliyorsunuz. Fiziksel olarak bir ofiste çalışma ihtiyacınız doğduğunda hazır ofislerden yararlanabiliyorsunuz. Hızlı internet erişiminin sunulduğu, profesyonel mobilyalarla döşeli ofislerden ihtiyaç duyduğunuzu seçebiliyor, elektrik, su ve internet gibi gizli maliyetler olmadan hızlı bir şekilde fiziksel ofise sahip olma fırsatı yakalayabiliyorsunuz.

Siz de ihtiyaçlarınıza yönelik esnek ofis çözümleriyle tanışmak istiyorsanız OFFICE ISTANBUL’un avantajlı SANAL OFİS paketlerinden yararlanabilir, kurumsal imajınızı güçlendiren çözümlerle iş yaşamınıza prestij katabilirsiniz. 

E-BÜLTEN

Son haberler ve özel fırsatlar için e-bültenimize üye olun!