Sanal Ofis Nedir? Yasal mıdır? - Hazır ve Sanal Ofis Çözümleri

GERİ

Sanal Ofis Nedir? Yasal mıdır?

21
EKİ
2018
Sanal Ofis Nedir? Yasal mıdır?
Sanal Ofis Nedir? Yasal mıdır?

Sanal Ofis Nedir? Yasal mıdır?

Gelişen teknoloji ve değişen çalışma kültürü, profesyonellerin daha esnek çözümlere ihtiyaç duymasına neden oluyor. Günümüzde profesyonellerin önemli bir kısmı, herhangi bir mekana bağlı kalmadan işlerini yürütüyor. Uzaktan çalışan bir çoğunluk olduğu gibi sürekli toplantıdan toplantıya koşturan, şehirler ya da ülkeler arası seyahat eden ya da şantiye gibi alanlarda zamanını geçirenler de bulunuyor. Bir mekana bağlı kalmadan çalışan profesyoneller, bir ofis açsalar bile telefonlarının yanıtlanması ve gönderilerinin alınması için ekstra bir elemana ihtiyaç duyacaklarını biliyor. Diğer taraftan serbest zamanlı, proje bazlı ya da home office çalışan çoğu profesyonel, prestijli bir adreste yer alan bir ofis hayali kursa da ofis giderleri nedeniyle bu hayalden vazgeçiyor. Sanal ofis sistemleri işte tam bu anda devreye giriyor. 

Sanal ofis, kendinize ait bir ofisiniz olmasa dahi bir ofisin size kazandırdığı tüm avantajlardan yararlanabileceğiniz bir sistem. Değişen ofis ihtiyaçlarına esnek çözümler üretmesi, sanal ofisin profesyonellerin önemli bir kısmı tarafından tercih edilmesinin temel nedeni. Yeni bir iş kurmak ya da fatura kesmek için sabit bir adrese ihtiyaç duyuyor, fakat ofis giderlerinden korktuğunuz için daha ekonomik bir çözüm arıyorsanız; çoğunlukta ofis dışında vakit geçiriyor ve bu nedenle kendinize ait bir ofis yerine daha esnek bir çözüm düşünüyorsanız sanal ofis çözümleri tam size göre.

Sanal Ofisin Sunduğu Çözümler Neler?

Sanal ofis denildiğinde, pek çok kişinin aklına fiziki karşılığı olmayan bir ofis sistemi geliyor. Fakat, durum düşündüğünüzden biraz farklı. Sanal ofisler, fiziki olarak kurulu olan bir iş merkezi üstünden hizmet veriyor. Şirket kurma ya da fatura kesme için gereken tebligat adresi, bu sayede sanal ofis adresi olarak tanımlanabiliyor. Üstelik sanal ofis kiralama şirketleri, dilediğinizde çalışmanız için gerçek bir ofis ya da müşterilerinizi ağırlayabileceğiniz bir toplantı salonu temin edebiliyor. Sanal ofisinizi hazır ofislere taşıma imkânınız bulunduğu gibi ekibiniz genişlediğinde daha büyük bir hazır ofise geçmenizi de olanak sağlıyor. Kısaca, sanal ofis değişen ofis ihtiyaçlarınıza anında çözüm üretiyor. 

Sanal ofis çözümleri, farklı paketler halinde sunuluyor. Örneğin sadece fatura kesmek ya da şirket açmak için bir adrese ihtiyaç duyuyorsanız başlangıç paketi sizin için iyi bir çözüm. Gelen telefonların yanıtlanması, vergi levhanızda gösterebileceğiniz yasal adres, faks ya da toplantı odası temini gibi hizmetlere ihtiyaç duyuyorsanız daha kapsamlı paketleri inceleyerek size en uygun seçenekleri değerlendirebilirsiniz. 

Sanal Ofis Yasal Bir Alternatif mi?

Sanal ofis, kamera ve benzeri güvenlik sistemleriyle korunan ve fiziki olarak halihazırda bulunan iş merkezleri üzerinden sunulan bir hizmet. Türk Ticaret Kanunu, bir şirketin kurulabilmesi için sabit bir adres gösterilmesini zorunlu kılıyor. Bu adresin kiraladığınız sabit bir ofise, evinize ya da sanal ofise ait olması vergi dairesi ve maliye açısından bir önem arz etmiyor. Bu nedenle, yasal açıdan sanal ofis kiralamanın hiçbir engeli bulunmuyor. Aksine tebligat gönderilebilecek güvenli bir adres olması nedeniyle sanal ofisin pek çok artısı bulunuyor. Sadece, serbest muhasebeci mali müşavirler gibi belli bazı meslek gruplarının ilgili meslek odaları ya da birliklerince yapılan bazı kısıtlamalar bulunabiliyor. Herhangi bir problemle karşı karşıya kalınmaması adına profesyonellere sanal ofis kiralamadan evvel bağlı bulundukları meslek odalarına danışmaları öneriliyor. 

Sanal ofis çözümleri, klasik ofis sistemleri ile kıyaslandığında çok daha az maliyetli olmalarıyla öne çıkıyor. Eleman giderlerinin yanı sıra elektrik, su ve benzeri giderleri tümüyle ortadan kaldıran sanal ofisler, aldığınız paketler doğrultusunda telefonlarınızın mesai dışı yanıtlanmasını, özel faks hizmetlerinden yararlanmanızı ya da bina panosunda şirket isminizin yer alması gibi pek çok hizmeti sunuyor. Size gelen paketlerden e-posta yoluyla anında haberdar edilebileceğiniz, mektuplarınızın özenle saklanacağı, prestijli bir ofis adresine sahip olabileceğiniz SANAL OFİS hizmetleri için siz de OFFICE ISTANBUL ile iletişime geçebilirsiniz. 

E-BÜLTEN

Son haberler ve özel fırsatlar için e-bültenimize üye olun!